'Manchester City-aanvaller wijst salarisverhoging van veertig procent af'

'Manchester City-aanvaller wijst salarisverhoging van veertig procent af'

27-03-2018 20:15
23

Gabriel Jesus heeft een contractaanbieding van Manchester City naast zich neergelegd. De twintigjarige Braziliaan wil pas na het WK over een nieuwe verbintenis praten.

Hoewel Jesus pas in januari 2017 overkwam van Palmeiras, wilde de Premier League-koploper hem belonen voor een ijzersterke start in het Etihad Stadium, meldt The Times. De aanvaller heeft zich geruisloos in het elftal van manager Pep Guardiola gespeeld. City bood hem een salarisverhoging van liefst veertig procent naar 100.000 euro per week, maar dat was niet genoeg om Jesus te overtuigen.

Wedden

Meer odds

Het kamp van de Braziliaans international wil tenminste 115.000 euro ontvangen. Om zich niet te veel te laten afleiden door contractonderhandelingen in aanloop naar het WK in Rusland, heeft Jesus alle gesprekken stopgezet. Beide partijen blijven desondanks hoopvol dat een deal gesloten kan worden. Een vertrek lijkt niet meteen aan de orde.

De huidige verbintenis van Jesus loopt medio 2021 af. Hij was dit seizoen goed voor acht goals en drie assists in de Premier League.