'Grote uitzondering' De Ligt mag dromen van toptransfer: Van de buitencategorie

'Grote uitzondering' De Ligt mag dromen van toptransfer: "Van de buitencategorie"

27-03-2018 23:49
96

Matthijs de Ligt werd na zijn Oranje-optredens tegen Engeland en Portugal van alle kanten bewierookt. De gasten van het FOX Sports-programma Natafelen met Kees zijn er ook van overtuigd dat de achttienjarige Ajax-stopper een topspeler in wording is.

"Hij is pas achttien, maar hij is als voetballer niet achttien. Een hele volwassen kerel in zijn doen en laten", aldus een lyrische Kenneth Perez. De Deen denkt dat het een flinke uitdaging voor Ajax gaat worden om de vijfvoudig international binnenboord te houden. "Je kunt erop rekenen dat de Manchester City's en Arsenals van deze wereld gaan komen."

Trouw-journalist Henk Hoijtink verwacht evenmin dat De Ligt lang bij Ajax blijft en denkt bovendien dat de centrale verdediger nu al toe is aan een grote transfer. "Hij is zo van de buitencategorie. Voor hem, als grote uitzondering, is het nu al reëel om over zo'n stap te praten." Hoijtink vraagt zich dan ook af of De Ligt zich door kan ontwikkelen als hij nog een seizoen bij Ajax blijft. "Als het qua spelers blijft zoals het is, dan heb je daar verder niets aan."