'Gunfactor' speelt uitgefloten Ajacied parten: 'Raar, maar is nou eenmaal zo'

'Gunfactor' speelt uitgefloten Ajacied parten: 'Raar, maar is nou eenmaal zo'

28-03-2018 11:48
39

De zogenaamde 'gunfactor' speelt een grote rol in de voetbalwereld en dat is ook de reden dat Hakim Ziyech door sommige fans van Ajax-fans stelselmatig wordt uitgefloten. Voormalig Ajacied Hedwiges Maduro denkt dat. 

"Je moet afgerekend worden op je kwaliteiten en ik denk dat zijn kwaliteiten buiten kijf staan. Iedereen weet dat hij een goede voetballer is. Je moet er als voetballer boven staan, het mag geen reden zijn", aldus Maduro - tegenwoordig actief op Cyprus - in gesprek met Ajax Showtime

"In het voetbal heb je te maken met een bepaalde gunfactor, dat heeft met je houding te maken. Hoe de buitenwereld over jou denkt en hoe die jou ziet. Als die wat negatiever is, kun je dit krijgen", gaat hij verder. "Ronaldo wordt ook uitgefloten bij Real Madrid. Dat heeft te maken met zijn houding, niet met zijn kwaliteiten."

"Ik zeg niet dat het goed is, maar het gebeurt gewoon in het voetbal. Daar moet je rekening mee houden. Messi bijvoorbeeld heeft de gunfactor. Het is raar, maar het is nou eenmaal zo. Als speler moet je er – en dat doet Ronaldo ook – boven staan. En weten dat je verder moet gaan."