Nederlands avontuur bij LA Galaxy loopt dramatisch af: 'Dat was hard'

Nederlands avontuur bij LA Galaxy loopt dramatisch af: 'Dat was hard'

28-03-2018 12:52
11

Pele van Anholt heeft bar weinig plezier beleefd aan zijn avontuur bij LA Galaxy. Afgelopen jaar kon de vleugelverdediger aan de slag bij het prestigieuze LA Galaxy. Door een zware knieblessure kwam Van Anholt uiteindelijk slechts vijf keer in actie voor de formatie uit de Major League Soccer. 

Tijdens een thuisduel met San José Earthquakes raakte de oud-speler van sc  Heerenveen en Willem II geblesseerd. "Ik had nog nooit iets met mijn knie gehad, dus wat ik voelde was heel apart. De eerste minuut deed het extreem pijn, maar daarna werd het minder. Ik ben zelfs zonder krukken in de auto gestapt en heb zelf naar huis gereden", vertelt hij in gesprek met de NOS

Na onderzoek bleek dat Van Aanholt een voorste kruisband had afgescheurd. Gevolg: zeker een halfjaar revalideren. Nog slechter nieuws: zijn contractverlenging in LA ging door zijn blessure niet door. 

"Toen zeiden ze van de club tegen mij dat het hard was, maar ze afscheid van mij moesten nemen. Ze werden ook laatste en moesten nieuwe buitenlanders halen. Vanuit menselijk oogpunt was dat natuurlijk hard, maar zakelijk gezien snap ik het wel."