'ADO raakt begeerde international alsnog kwijt: vijfjarig contract bij Benfica'

'ADO raakt begeerde international alsnog kwijt: vijfjarig contract bij Benfica'

28-03-2018 19:32
8

Tyronne Ebuehi lijkt hard op weg om ADO Den Haag te verruilen voor Benfica. De voor Nigeria uitkomende rechtsback loopt uit zijn contract bij ADO Den Haag en heeft volgens Omroep West al een vijfjarig contract getekend bij de huidige nummer twee Portugal.

ADO publiceerde eerder op de dag een bericht waarin de toekomst van alle bijna transfervrije spelers besproken werd. Ebuehi werd hierin echter niet genoemd, constateerde Omroep West. De 22-jarige rechtsback was tijdens de winterstop al dichtbij een overgang naar Benfica, dat het uiteindelijk niet eens kon worden met ADO. Nu lijkt hij dus alsnog naar Lissabon te vertrekken, zonder dat De Adelaars een transfervergoeding hoeven te betalen. Wanneer Ebuehi met Nigeria meegaat naar het WK, kan ADO wél een financiële meevaller tegemoet zien.

Aanvoerder Aaron Meijers en clubicoon Tom Beugelsdijk beschikken ook over een aflopende verbintenis, maar ADO wil verder met het tweetal. De contracten van Tim Coremans, Édouard Duplan en Trevor David zijn formeel opgezegd, maar de Hofstedelingen hebben nog geen beslissing genomen over het drietal. Shaquille Pinas wees onlangs een contractaanbieding af en gaat Den Haag naar alle waarschijnlijkheid verlaten.

Lees ook: Kishna mogelijk langer in Nederland: "Proberen al wat voorwerk te doen"