'Borussia Dortmund zet zinnen op Oranje-international van twaalf miljoen euro'

'Borussia Dortmund zet zinnen op Oranje-international van twaalf miljoen euro'

29-03-2018 07:30
19

De interesse van Borussia Dortmund in Hans Hateboer lijkt serieus te zijn. Ook het doorgaans goed ingevoerde BILD meldt dat de kersverse Oranje-international op het verlanglijstje staat van Die Schwarzgelben.

Hateboer verruilde FC Groningen vorig jaar januari voor Atalanta Bergamo, waar hij zich heeft ontpopt tot een belangrijke basisspeler. Dat leverde hem onlangs een uitnodiging op van bondscoach Ronald Koeman voor het Nederlands elftal. In de oefeninterland tegen Engeland (0-1) debuteerde de 24-jarige rechtsback in Oranje.

Zijn ontwikkeling is ook Dortmund opgevallen. Hoewel Hateboer nog een contract heeft tot medio 2020 in Italië, kan 'Holland Hans' voor ongeveer twaalf miljoen euro vertrekken, weet BILD. In het Signal Iduna Park zou hij de concurrentie moeten aangaan met routinier Lukas Piszczek (32), die over twee jaar wil stoppen.

Naast Hateboer is ook Mitchell Weiser in beeld bij Dortmund. De 23-jarige Duitser heeft een transferclausule van dertien miljoen bij Hertha BSC. Daarmee heeft hij eveneens de interesse van Bayer Leverkusen en RB Leipzig gewekt.

Lees ook'Dortmund en Gladbach azen op imponerende Nederlander'