Routinier ontstemd na slechtnieuwsgesprek over contract: 'Ik ben te duur'

Routinier ontstemd na slechtnieuwsgesprek over contract: 'Ik ben te duur'

29-03-2018 20:00
10

Kees van Buuren vindt het ontzettend vervelend dat hij na afloop van dit seizoen moet vertrekken bij Almere City. Deze week werd bekend dat het aflopende contract van de publiekslieveling níet wordt verlengd. 

Die mededeling viel rauw op het dak van de voormalig speler van onder meer FC Utrecht en Willem II. "Ik zit nu ruim twee jaar bij Almere en heb eigenlijk altijd alles gespeeld. Nu kreeg in één keer de mededeling dat ze mijn contract gaan laten aflopen", zegt Van Buuren (31) in gesprek met Omroep Flevoland

"Ik heb eigenlijk altijd positieve verhalen gekregen van de technische staf en de clubleiding. Als ik fit was speelde ik altijd. Als je dat naast elkaar gaat leggen dan ga je er vanuit dat ze wel verder willen met je, maar ze hebben anders besloten."

"Ik heb te horen gekregen dat ik te duur was en dat ze willen gaan verjongen", vervolgt de back. "Bovendien is de club niet tevreden over de verdediging. We krijgen teveel goals tegen en dus moet bijna de hele verdediging weg, inclusief de keeper."