Droomtransfer naar FC Groningen: 'Eerlijk: ik had het niet verwacht'

Droomtransfer naar FC Groningen: 'Eerlijk: ik had het niet verwacht'

29-03-2018 22:52
10

Ahmad Mendes Moreira verheugt zich op zijn avontuur bij FC Groningen. Hoewel de deal nog niet officieel is, weet de spits van amateurclub Kozakken Boys al dat hij komend seizoen aan de slag gaat bij De Trots van het Noorden. 

"Dat is een hele mooie stap. Als ik eerlijk moet zijn, had ik het niet verwacht", aldus de 22-jarige Moreira voor de camera van Omroep Brabant. "Maar als Groningen komt, zeg je geen nee. Het is een ontzettend mooie club. Dat ik daar volgend seizoen deel van uit mag maken, daar ben ik ontzettend trots op."

Bij FC Groningen gaat de spits opnieuw werken met Danny Buijs. De oefenmeester staat momenteel aan het roer bij Kozakken Boys. Buijs wordt in het Noordlease Stadion de opvolger van Ernest Faber. 

"Ik was niet verbaasd dat ze mij benaderden, ik was wel verrast dat ze mij gelijk een kans wilden geven als hoofdtrainer", zegt hij. "Vaak zie je in het betaald voetbal dat je eerst assistent wordt en dan door kan groeien. Al weet ik ook niet of die rol bij mij past. Ik vind het ontzettend leuk dat ze een jonge onervaren trainer de kans durven geven."