'Younes weigerde transfer vanwege verpauperde stad en ontmoeting met maffiosi'

'Younes weigerde transfer vanwege verpauperde stad en ontmoeting met maffiosi'

30-03-2018 06:52
104

Amin Younes en SSC Napoli zijn half januari een vijfjarig contract overeengekomen, dat 1 juli zou ingaan. Omdat daarna is besloten de transfer te bespoedigen werd afgesproken die verbintenis te verscheuren en de Duitser een nieuw contract te laten tekenen.

Dat meldt De Telegraaf in een uitgebreide reconstructie op basis van wat de speler vertelde aan teamgenoten en andere medewerkers van Ajax. Omdat Younes als een blad aan een boom omdraaide en weigerde te tekenen, zou het oude document nooit in de papierversnipperaar zijn verdwenen. Napoli grijpt nu terug op dat contract, waar Younes beweert dat er geen overeenkomst ligt.

De linksbuiten van Ajax leek hard op weg naar Napoli, maar bleek zich niet voldoende in de club en de stad te hebben verdiept. Hij besefte een dag nadat hij naar Napels was gevlogen, dat hij daar niet wilde wonen en werken. De geplande presentatie werd geschrapt. Het gerucht dat zijn opa ziek was, lijkt in de prullenbak te kunnen. Younes zou Napels een verpauperde stad vinden en hij stond puur toevallig vanuit de auto oog in oog met de Italiaanse maffiosi.

Ook bleek de Italiaanse club de zaken rooskleurig te hebben voorgesteld. Younes was speeltijd beloofd, maar tijdens een eerste gesprek met trainer Maurizio Sarri werd hem verteld dat hij het eerste half jaar moest acclimatiseren. Daarmee zag de aanvaller zijn WK-kansen in rook opgaan.

Voor Ajax zijn de druiven ondertussen zuur. De Amsterdammers grepen naast een transfersom van vijf miljoen euro. De versnelde transfer kwam Ajax bovendien goed uit, omdat het idee heerste dat Younes een knieblessure voorwendde. De reden: bij een bepaald aantal duels zou zijn contract automatisch met één jaar worden verlengd.