'Ajax van het Zuiden' in plaats van Engeland en Spanje: Ik had drie opties

'Ajax van het Zuiden' in plaats van Engeland en Spanje: "Ik had drie opties"

30-03-2018 08:30
14

Fran Sol koos voor Willem ll, maar had ook op het tweede niveau van Engeland en Spanje kunnen voetballen. Sol liet zich overtuigen door Roland Vroomans, voormalig hoofdscout van Willem ll.

Op het moment dat Sol een keuze moest maken, was hij actief in het tweede elftal van Villarreal. "Ik had drie opties: bij mijn familie in Spanje blijven, voor het geld in Engeland gaan of voetballen op het hoogste niveau in Nederland", zegt Sol tegen de Volkskrant. De spits liet zich overtuigen door Vroomans. "Het Ajax van het Zuiden, verzekerde hij mij."

Sol scoort bij Willem ll aan de lopende band, maar kreeg dit seizoen een grote persoonlijke tegenvaller te verwerken. Bij hem werd teelbalkanker ontdekt. Sol schoot in de stress, maar haalde uiteindelijk opgelucht adem omdat de operatie gelukt was. "De dokter zei dat alles in orde was. Ik had geen chemokuur nodig."

"Zodra ik hersteld was van de operatie mocht ik weer gaan voetballen. Mijn moeder, vrouw en ik barstten in tranen uit. Ik hield rekening met het ergste, had veel informatie op internet gelezen waar ik niet vrolijk van werd. Een wonder had zich volbracht."