'Eigenlijk is het een schande als Jong Ajax geen kampioen wordt'

'Eigenlijk is het een schande als Jong Ajax geen kampioen wordt'

30-03-2018 09:15
122

Jong Ajax kan voor een unicum zorgen door als eerste beloftenelftal ooit kampioen te worden van de Eerste Divisie. Jong AZ was de Amsterdamse beloften zondag nog met 1-0 de baas, maar toch is coach Martin Haar van de Alkmaarders duidelijk.

"Ik denk Jong Ajax de titel pakt. En dat zegt veel over het niveau van de rest", zegt Haar tegen Voetbal International. "Kijk wat ze op kunnen stellen! Eigenlijk is het ook een schande als ze geen kampioen worden. Ze hebben gewoon het beste materiaal."

Wedden

Meer odds

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger loopt niet weg voor die doelstelling. "Wij zijn profs, sportmensen, wij voetballen om te winnen en dus om kampioen te worden." Dat het Jong Ajax vooral te doen is om de individuele ontwikkeling, doet hij af als onzin. "Dacht je echt dat dit niet belangrijk was? Het is voor ons echt niet anders dan voor een andere ploeg. We doen mee aan een competitie en als je de beste kunt worden, dan wil je dat worden. Als het lukt dat wij kampioen worden, is dat bijzonder."

Mogelijk krijgen Reiziger en Jong Ajax nog een flinke boost in de titelstrijd met NEC en Fortuna Sittard. Kasper Dolberg is immers op de weg terug van een blessure. "Als hij een wedstrijd nodig heeft en het kan volgens de regels, dan is hij uiteraard welkom. Dolberg is een fantastische speler, die ga je nooit weigeren natuurlijk."