Van Persie haakt weer af bij Feyenoord, Jörgensen keert geblesseerd terug

Van Persie haakt weer af bij Feyenoord, Jörgensen keert geblesseerd terug

30-03-2018 14:18
39

Feyenoord werkt met een spitsenprobleem toe naar de stadsderby tegen Excelsior van zondagmiddag. Robin van Persie zal zeker niet in actie komen, terwijl achter de naam van Nicolai Jörgensen een vraagteken staat, laat trainer Giovanni van Bronckhorst weten tijdens de persconferentie van vrijdag.

Van Persie liep voor de interlandbreak een kuitblessure op tegen PEC Zwolle en is daar nog altijd niet van hersteld. "Het is jammer dat hij fysiek weer terug is gevallen. Het is natuurlijk altijd lastig om halverwege het seizoen ergens in te stromen", wordt Van Bronckhorst geciteerd door het Algemeen Dagblad. Jörgensen speelde namens Denemarken negentig minuten mee tegen Panama, maar kwam met een heupblessure terug naar Rotterdam.

Feyenoord bekijkt zaterdag of Jörgensen mee kan doen tegen Excelsior. Zo niet, dan wordt hij in de punt van de aanval vervangen door Dylan Vente. Van Bronckhorst kan in ieder geval weer rekenen op Sam Larsson. De Zweed was enige tijd uit de roulatie met een hamstringblessure, maar maakte tijdens de Support Casper-benefietwedstrijd tegen ADO Den Haag zijn rentree. Larsson is volgens Van Bronckhorst in staat om in de basis te beginnen.