Spektakel in Jupiler League: Jong PSV wint in Amsterdam, Fortuna nieuwe koploper

Spektakel in Jupiler League: Jong PSV wint in Amsterdam, Fortuna nieuwe koploper

30-03-2018 21:55
113

Fortuna Sittard is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De Limburgers wonnen overtuigend op bezoek bij Almere City, terwijl NEC opnieuw morste. De topper tussen Jong Ajax en Jong PSV is een prooi geworden voor de Eindhovenaren, die daarmee weer een iets dichter naar de top drie toe kruipen.

Almere City - Fortuna Sittard 1-4
De grote verrassing van het seizoen is Fortuna Sittard. Hoewel het de afgelopen maanden onrustig was, met onder andere het ontslag voor trainer Sunday Oliseh, blijft de ploeg fanatiek punten verzamelen. Tegen Almere City was Andre Vidigal de grote man: met een hattrick binnen het eerste half uur, waaronder één strafschop, bracht hij Fortuna in veilige haven. Finn Stokkers zorgde voor een 0-4 ruststand en pas na de pauze kwam ook de thuisploeg, via Calvin Mac-Intosh, op het scorebord. Spannend zou het echter niet meer worden.

FC Eindhoven - NEC 3-2
Drie weken geleden zag de wereld er nog heel anders uit voor NEC, maar wisselvalligheid speelt de formatie van Pepijn Lijnders parten en de comfortabele koppositie is inmiddels vergooid. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen De Graafschap, kwamen de Nijmegenaren opnieuw niet tot winst. Twee treffers van Elton Kabangu in het eerste bedrijf leidden de overwinning van FC Eindhoven in. Kyle de Silva maakte het voor NEC nog wat pijnlijker met zijn eerste doelpunt in de Jupiler League: 3-0. Een bijzondere wederopstanding van de gastheren zorgde zowaar nog voor een spannende blessuretijd, maar verder dan goals van Anass Achahbar en Wojciech Golla kwam NEC niet.

Jong Ajax - Jong PSV 0-3
Dé blikvanger in speelronde 32 was de ontmoeting tussen Ajax en PSV op De Toekomst. De Amsterdammers zegevierden eerder dit seizoen nog over de Brabantse rivaal, maar dit maal trokken de mannen van Dennis Haar met dezelfde cijfers aan het langste eind. Matthias Verreth was in de eerste helft verantwoordelijk voor de openingstreffer, Leneerd Daneels maakte er in de slotfase 0-2 van. Nikolai Laursen maakte het feest voor Jong PSV compleet.


Overige uitslagen:

Cambuur - FC Volendam 2-2

De Graafschap - RKC Waalwijk 1-0

FC Den Bosch - MVV-Maastricht 2-1

FC Emmen - FC Dordrecht 1-3

FC Oss - Telstar 0-0

Go Ahead Eagles - Helmond Sport 3-1

Jong AZ - Jong FC Utrecht 1-3