Grote schoonmaak bij NEC: twee keepers weg, ook Bikel richting exit

Grote schoonmaak bij NEC: twee keepers weg, ook Bikel richting exit

31-03-2018 11:52
18

Janio Bikel, Joris Delle en Michael Heinloth vertrekken na afloop van dit seizoen bij NEC Nijmegen. De contracten van de middenvelder, keeper en de verdediger worden niet verlengd. Dat maakt NEC zaterdagmiddag bekend. 

Vòòr 1 april moest de Jupiler League-formatie uitsluitsel geven over de toekomst van spelers die in het Goffertstadion over een aflopend contract beschikken. De 22-jarige Bikel (foto) maakte in 2015 de overstap van sc Heerenveen naar Nijmegen. Heinloth (26) kwam medio 2016 over van SC Paderborn. Met NEC degradeerde hij afgelopen seizoen naar de Jupiler League. In samenspraak met Delle wordt een optie in zijn contract niet gelicht. 

Ook verdediger Wojchiech Golla, controleur Gregor Breinburg, doelman Marco van Duin en aanvaller Mohamed Rayhi beschikken over een aflopende verbintenis. NEC laat op het digitale thuis weten dat er met het viertal wordt gesproken over een mogelijke vernieuwde samenwerking. 

Goalie Maarten Paes kreeg van NEC een aanbod om zijn contract te verlengen. Paes heeft echter besloten om komende zomer naar een andere club te vertrekken. Over huurlingen Anass Achahbar (Feyenoord) en Ted van de Pavert (PEC Zwolle) wordt later besloten. NEC heeft een optie tot koop bedongen op beiden.