VI 'van meerdere kanten getipt': Vitesse wil afscheid nemen van Fraser

VI 'van meerdere kanten getipt': Vitesse wil afscheid nemen van Fraser

31-03-2018 23:44
36

Voetbal International-journalist Stef de Bont is 'van meerdere kanten getipt' dat Vitesse per direct afscheid wil nemen van Henk Fraser. De Arnhemmers ontkennen tegenover hetzelfde medium.

VI brengt het nieuwtje naar buiten een paar uur na de nederlaag van Vitesse tegen Roda JC (0-3). Als het gerucht klopt is het niet helemaal duidelijk waarom de Arnhemmers vroegtijdig afscheid van hem zouden willen nemen. Mogelijk speelt de transfer naar zijn nieuwe club Sparta een rol.

De Kasteelclub neemt het over twee weken in Arnhem op tegen Vitesse, waar Fraser tot het einde van het seizoen aan het roer staat. Sparta staat op de zeventiende plek in de Eredivisie en strijdt tegen degradatie.

Mocht Vitesse in Arnhem de volle buit pakken, dan bewijst Fraser zijn nieuwe club geen goede dienst en is de kans groter dat hij met Sparta volgend seizoen actief is in de Jupiler League. Op social media wordt al gesproken over dat Fraser er baat bij heeft als Vitesse daarom verliest van Sparta. Dat is momenteel echter niets meer dan speculatie. Op het moment is FC Twente de hekkensluiter, maar als de Tukkers zondag winnen van VVV-Venlo, is Sparta dat. 

Na de 3-1 overwinning op Feyenoord wist Vitesse alleen nog te winnen van Ajax (3-2). Verder werd er verloren van Excelsior, FC Utrecht en Roda. Tegen VVV-Venlo en Heracles Almelo werd er gelijkgespeeld. Tegen Roda viel vooral op dat het spel van Vitesse bijzonder slecht was. Mogelijk spelen de matige resultaten een rol in de eventuele beslissing van Vitesse om vroegtijdig te breken met Fraser.