'Wat wil Feyenoord? Kijken ze rond, zoals je in het geruchtencircuit hoort?'

'Wat wil Feyenoord? Kijken ze rond, zoals je in het geruchtencircuit hoort?'

01-04-2018 10:21
21

Joop Hiele vraagt zich af wat Feyenoord van plan is met Brad Jones. De inmiddels 36-jarige Australische doelman heeft nog een contract tot medio 2019.

"Als Jones in zijn laatste jaar het niveau van vorig seizoen haalt, is er weinig aan de hand", zegt Hiele tegen de NOS. "Alleen, de vraag is: wat wil Feyenoord? Zijn ze aan het rondkijken voor een nieuwe doelman, zoals je in het geruchtencircuit hoort? Komt Kenneth Vermeer wellicht terug, als Club Brugge de optie tot koop niet licht? Dan laait de strijd opnieuw op. Gaat Vermeer weg? Dan lijkt het mij logisch dat Jones aan zijn contract wordt gehouden. Of Feyenoord moet iets anders in gedachten hebben."

Wedden

Meer odds

Hiele erkent dat Jones minder presteert dan vorig seizoen. "Ik denk dat hij nog wel redelijk tot goed is begonnen. Daarna liep Feyenoord deukjes op, bijvoorbeeld thuis tegen NAC, met die fout van Jones die voor de definitieve beslissing zorgde. De laatste weken zie ik weer een beetje de Jones van vorig seizoen", aldus de oud-doelman, die zelf van 1978 tot 1990 in De Kuip onder de lat stond. "Ik vind dat hij geen slecht jaar draait. Duidelijk is wel dat het allemaal wat minder is dan tijdens het kampioensjaar."

Dat wijt Hiele ook aan de vele wisselingen achterin. "Vorig seizoen had Jones met Van der Heijden en Botteghin bij wijze van spreken aan een half woord genoeg. Het is overduidelijk dat Jones vorig seizoen punten pakte voor Feyenoord en daarom valt het nu ook zo op dat hij wat minder presteert."