Ten Hag stelt Ajax-debuut uit door rood Veltman: Was niet meer nodig

Ten Hag stelt Ajax-debuut uit door rood Veltman: "Was niet meer nodig"

01-04-2018 21:25
46

Kaj Sierhuis stond op het punt om zijn officiële debuut voor Ajax te maken tegen FC Groningen, maar mocht weer op de bank gaan zitten omdat Joël Veltman zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood van het veld moest. Erik ten Hag zegt dat Sierhuis niet meer nodig was.

"Het was net het moment dat wij de 1-2 maakten", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Je weet dat Sierhuis in de box levensgevaarlijk is. Dat heeft hij meerdere keren laten zien en dat hebben wij gisteren (zaterdag, red.) ook mogen ervaren. Het was niet meer nodig. We hadden de twee goals die we nodig hadden." Ten Hag vergeet dat Sierhuis ingebracht zou worden op het moment dat het nog 1-1 stond. Sierhuis moest als breekijzer dienen. De goal van Huntelaar viel pas tien minuten later.

Ten Hag hoopte op aanvallende impulsen van Rasmus Kristensen. De Deen kwam tegen Groningen echter niet uit de verf. "Vandaag niet, duidelijk. Tegen Sparta en Heerenveen duidelijk wel, maar vandaag niet."

"Ik wist van tevoren dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Vooraf zei ik dat dit een cruciale wedstrijd is. Je ziet heel vaak dat het heel moeizaam verloopt als er veel spelers onderweg zijn geweest (interlandperiode, red.). Dat was vandaag ook weer zo."