VP's Elftal van de Week: Willem II domineert, top-drie levert ieder één speler

VP's Elftal van de Week: Willem II domineert, top-drie levert ieder één speler

02-04-2018 10:00
29

Speelronde 29 van dit Eredivisie-seizoen zit erop. Ajax zwijnde bij FC Groningen, terwijl PSV en Feyenoord aan hun doelsaldo werkten tegen respectievelijk NAC Breda en Excelsior. De drie traditionele topclubs leveren ieder één speler aan het Elftal van de Week, terwijl Willem II een driedubbele afvaardiging heeft.

André Onana (Ajax)
De onbetwiste uitblinker van een bijzonder matig Ajax. Onana stopte bij een 1-0 achterstand een penalty van Mimoun Mahi, verrichtte nog een paar knappe reddingen en zag zijn ploeg uiteindelijk een gelukkige 1-2 zege boeken.

Mike te Wierik (FC Groningen)
We blijven nog even in Groningen, bij de man die Klaas-Jan Huntelaar 88 minuten lang in zijn broekzak had. Dat uitgerekend Huntelaar zorgde voor de winnende goal, is sneu voor de Tukker die kan terugkijken op een prima pot.

Ron Vlaar (AZ)
Nog een ervaren centrale verdediger: Vlaar stond na slepend blessureleed voor het eerst sinds eind september weer eens in de basis. De 33-jarige Noord-Hollander leidde de AZ-defensie tegen ADO Den Haag echter alsof hij nooit weg was geweest.

Daniel Schwaab (PSV)
De Duitse routinier is een vrijwel onzichtbare, maar o zo belangrijke kracht in het hart van de PSV-verdediging: oerdegelijk, altijd goed voor een voldoende en precies wetend wat hij wel en niet kan. Schwaab zorgt bovendien altijd voor gevaar bij spelhervattingen, zo weet de onfortuinlijke NAC-spits Sadiq Umar inmiddels ook.

Kostas Tsimikas (Willem II)
Al het hele seizoen één van de grote Willem II-uitblinkers. De Griekse back maakt veel indruk met zijn rushes over de linkerflank en pakte zaterdagavond uit met een spectaculaire omhaal tegen FC Utrecht.

Juninho Bacuna (FC Groningen)
Staat in Nederland vooral bekend als de man die vóór zijn twintigste verjaardag al drie rode kaarten had verzameld. Tegen Ajax liet hij echter zien dat hij heel behoorlijk kan voetballen. De onvermoeibare Bacuna liep overal en domineerde het middenveld.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
De hofleverancier van Wout Weghorst was zaterdagavond weer in topvorm, leidde een doelpunt van zijn maatje in en kwam ook nog zelf tot scoren. Het moet wel heel raar lopen willen we de Iraanse WK-ganger volgend jaar nog terugzien in de Eredivisie.

Thom Haye (Willem II)
De middenvelder kreeg afgelopen week te horen dat zijn aflopende contract formeel is opgezegd en zette zichzelf tegen FC Utrecht direct in de etalage. Zijn rake vrije trap vanaf dertig meter was van ongekende schoonheid.

Fran Sol (Willem II)
Wat een seizoen heeft de Spaanse aanvalsleider van Willem II. Zijn wonderschone lob tegen FC Utrecht was de bekroning van een indrukwekkende comeback tegen FC Utrecht (van 0-2 naar 3-2). Bovendien is Sol nu in zijn ééntje topscorer van de Eredivisie.

Dani Schahin (Roda JC)
Roda JC's hoop in bange dagen. De fysiek sterke Duitse spits was tegen Vitesse altijd aanspeelbaar en hielp de Limburgers met twee goals aan een verrassende zege in Arnhem. Schahin zocht eerder dit seizoen nog de confrontatie met zijn eigen fans, die de kale aanvalsleider echter in hun hart hebben gesloten.

Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
"Jij zit op krullen hè", stelde interviewer Hans Kraay junior na afloop van Feyenoord-Excelsior vast. De buitenspeler schoot met veel gevoel de openingstreffer binnen en dartelde over het gras van De Kuip. Boëtius begint zich langzaam maar zeker te herpakken na zijn grote vormcrisis.