'Mijn Barcelona-clausule is niet hoog, dat weet iedereen'

'Mijn Barcelona-clausule is niet hoog, dat weet iedereen'

01-04-2018 23:24
21

Samuel Umtiti onthult dat hij nog niet in gesprek is met FC Barcelona over een contractverlenging. Spaanse media meldden dat een nieuwe deal onzeker is, naar verluidt vanwege zijn hoge salariseisen, maar dat klopt volgens de Franse verdediger niet.

Umtiti heeft bij Barcelona nog een contract tot 2021, waarin een relatief lage afkoopsom van zestig miljoen euro staat. Daardoor wil Barcelona zo snel mogelijk verlengen met Umtiti, zodat er in de toekomst een groter geldbedrag gevangen kan worden. "Mijn clausule is niet hoog, dat weet iedereen. Het is iets dat mensen bezighoudt, maar mij interesseert het niet", zegt Umtiti tegen Canal+.

"De waarheid is dat er interesse is van diverse clubs, maar ik heb heel veel doelstellingen bij Barcelona en daarom wil ik het niet hebben over mijn toekomst. Aan de andere kant kunnen de dingen in de huidige voetbalwereld snel gaan. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik hier gelukkig ben."

Umtiti weigert zich uit te spreken over zijn toekomst. "Dat is een onderwerp waar ik het niet over wil hebben. De onderhandelingen zijn nog niet begonnen. Misschien wil Barcelona verlengen, maar er speelt nog niets."