Ten Hag botste opnieuw met Younes: 'Absoluut niet, wil niet met jou trainen'

Ten Hag botste opnieuw met Younes: 'Absoluut niet, wil niet met jou trainen'

02-04-2018 22:49
62

Het lijkt niet meer goed te komen tussen Erik ten Hag en Amin Younes. Valentijn Driessen van De Telegraaf weet dat de Ajacied zijn laatste krediet verspeeld heeft tijdens een training van Ajax. Younes trainde met Jong Ajax, maar Ten Hag had hem bij het eerste elftal nodig vanwege een partijspel.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger zei afgelopen vrijdag dat hij geen beroep kon doen op Younes omdat hij te veel wedstrijden in Ajax 1 zou hebben gespeeld. Nadat duidelijk werd dat dat niet het geval is, kwam hij daarop terug door te zeggen dat hij achter de keuze van Ten Hag staat om Younes niet te laten spelen. "Volledig geregisseerd", zegt Driessen bij Natafelen met Kees van FOX Sports. "Vrijdag speelde Nederland tegen Engeland en Ajax had gewoon een training."

"Hij had een oneven aantal spelers en ging naar het tweede elftal om Younes daar op te halen. Kom bij mij trainen, dan hebben we even aantallen. Younes zei: absoluut niet, ik wil niet met jou trainen. Toen zei Ten Hag: dan wil ik niets meer met jou te maken hebben. Zo'n ongemotiveerde speler kan ik niet gebruiken." Driessen zegt dat Younes op verzoek van Ten Hag niet mag spelen bij Jong Ajax.

Afgelopen zomer kon Ajax dertien miljoen euro krijgen voor Younes. Doordat een winterse transfer naar SSC Napoli afketse, ontvangen de Amsterdammers helemaal niets. "Dat was een Duitse club, Schalke had interesse. Ze missen nu al het geld. Toen konden ze dertien miljoen krijgen, afgelopen winter vijf."