Slechtnieuwsgesprek bij Heracles: 'Iedereen dacht dat ik een grapje maakte'

Slechtnieuwsgesprek bij Heracles: 'Iedereen dacht dat ik een grapje maakte'

03-04-2018 07:54
10

Heracles-verdediger Roland Baas werd afgelopen week onaangenaam verrast door zijn club. De optie in zijn aflopende contract wordt niet gelicht, omdat de nieuwe trainer Frank Wormuth het niet ziet zitten in de 22-jarige linksback.

"Ik ging zonder zorgen het gesprek in, want ik dacht dat er iets moois op mijn pad lag. Dat viel smerig tegen", blikt Baas terug in gesprek met TC/Tubantia. "Ik liep na het gesprek de kantine in. Het hele team zat aan het ontbijt, ze dachten dat ik een grapje maakte." Technisch manager Mark-Jan Fledderus liet overigens weten wél tevreden te zijn over de van FC Groningen overgekomen verdediger. "Daar heb ik alleen niets aan. Het is misschien goed om te weten dat het niet aan mij ligt."

Baas mocht in de eerstvolgende wedstrijd na het slechte nieuws in de basis beginnen, maar werd tegen sc Heerenveen in de rust al gewisseld. "Misschien speelde de afgelopen week mee, ik weet het niet. Ik wilde zo graag het beste van mezelf laten zien en alles geven, dat er juist meer dingen fout gingen", treurt de linksback.

Lees ook: Naderend vertrek bij Heracles is 'apart verhaal': 'Moet een eerlijke kans krijgen'