Ajax betaalt 10 miljoen aan zaakwaarnemers; enorm gat naar PSV en Feyenoord

Ajax betaalt 10 miljoen aan zaakwaarnemers; enorm gat naar PSV en Feyenoord

03-04-2018 14:28
44

Ajax heeft in het seizoen 2016/17 veruit het meeste geld overgemaakt naar zaakwaarnemers. De Amsterdamse grootmacht was afgelopen jaargang een kleine tien miljoen euro kwijt aan commissies, zo blijkt uit berekeningen van de KNVB die in handen zijn van Voetbal International. 

Sinds een aantal jaar maakt de Nederlandse voetbalbond elk jaar openbaar wat profclubs in Nederland per jaar betalen aan zaakwaarnemers. In totaal waren Nederlandse ploegen in 2016/17 achttien miljoen euro kwijt. Ajax gaat ruim aan kop in het klassement met ruim 9,6 miljoen euro. PSV staat op twee (2,1 miljoen euro) en daarachter volgt Feyenoord, met 1,6 miljoen euro. 

VI weet dat de berekeningen van de KNVB louter betrekking hebben op de zogenaamde courtarges en dus niet over aandelen in transfersommen en andere advieswerkzaamheden. 

Ten opzichte van drie jaar geleden is het bedrag dat Ajax betaalde aan zaakwaarnemers verdrievoudigd. Van alle profclubs is FC Dordrecht hekkensluiter. De Schapenkoppen maakten iets minder dan negenduizend euro over naar zaakwaarnemers.