Speedy Gonzales breekt door in Den Haag: 'Enorme drive, leuk om te zien'

Speedy Gonzales breekt door in Den Haag: 'Enorme drive, leuk om te zien'

Gepubliceerd: dinsdag 3 april 2018 om 16:15di 03-04-2018 om 16:15

Thijmen Goppel stond afgelopen zaterdag, tijdens ADO Den Haag-AZ (0-3), voor de tweede keer op rij in de basis bij de Hagenaars. De jonge vleugelaanvaller maakte met zijn snelheid en aanstekelijke enthousiasme indruk op het publiek en trainer Fons Groenendijk. 

"Gemiddeld maken ze bij ons zo'n zeven- tot achthonderd sprintmeters. Bij Goppel is het veel meer dan bij andere spelers. Er zit een enorme drive in die gozer. Leuk om te zien. Hij kan de hele rechterkant bespelen", aldus Groenendijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Goppel zelf denkt niet veel na. Hij rént gewoon. "Ik ben helemaal niet thuis in die metingen. Ik weet dat ik veel sprintmeters maak. Daar moet ik het ook van hebben, denk ik. Ik loop vooral heel veel in de diepte. Dan moet je wel hard rennen, wil je de bal halen."

2018 is vooralsnog een mooi jaar voor hem. "Op dit moment heb ik elk doel dat ik mezelf gesteld heb, gehaald. Ik wilde mijn debuut maken, in de basis beginnen, een contract tekenen, bij het eerste aansluiten. Dat heb ik allemaal gehaald. Het volgende doel is zoveel mogelijk minuten te maken en Europees voetbal halen. Daar ga ik nu voor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws