Ten Hag voorspelt Ajax-debuut: 'Als hij zich zo blijft ontwikkelen..'

Ten Hag voorspelt Ajax-debuut: 'Als hij zich zo blijft ontwikkelen..'

03-04-2018 20:44
24

Erik ten Hag twijfelt er niet aan dat Kaj Sierhuis spoedig alsnog zijn Ajax-debuut gaat maken. De jonge spits moest zondag tegen FC Groningen dienen als breekijzer, maar mocht weer gaan zitten omdat Joël Veltman rood kreeg en Ten Hag het daarom anders neer wilde zetten.

"Hij stond inderdaad klaar, maar toen viel de rode kaart. Groningen speelt met twee spitsen, dus dan moet je het toch even wat anders neer gaan zetten", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Dan neem je heel even de tijd en wacht je even. Kort daarna viel de 1-2. Toen hebben we voor een andere wissel gekozen. Als hij zo doorgaat en zich zo blijft ontwikkelen, komt dat vanzelf."

Ten Hag prijst ook de rol van André Onana, die Ajax met name in de eerste helft op de been hield. "Fantastisch. Hij hield ons in de wedstrijd. Zeker in de eerste fase. Hij had een paar geweldige saves en stopte die penaltty. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd. Het was een wake up-call voor ons en de tegenstander kreeg een geweldige domper te verwerken. Het was een enorm belangrijk moment in de wedstrijd en misschien ook wel voor het vervolg."