Ajacied overtuigd van spits: 'Of hij het kan redden bij een topclub? Natuurlijk'

Ajacied overtuigd van spits: 'Of hij het kan redden bij een topclub? Natuurlijk'

04-04-2018 07:22
36

Fran Sol voert de topscorerslijst in de Eredivisie aan met vijftien goals. De Spaanse spits van Willem II wordt dan ook in verband gebracht met de traditionele top-drie. Volgens zijn 'ontdekker' Ronald Vreemans kan hij dat aan.

Willem van Hanegem wees Feyenoord al op de voormalig jeugdspeler van Real Madrid. "Fran Sol is wel toe aan een stap hogerop", reageert Vroomans in het Algemeen Dagblad. "Hij is 26 jaar, maakt al twee seizoenen veel doelpunten." Willem II zou financieel een grote slag kunnen slaan. De Spanjaard ligt tot medio 2019 vast en bovendien hebben de Tilburgers een optie op een extra jaar.

"Bij een club uit de top-drie krijgt hij normaal gesproken nog meer aanvoer. En hij staat nu al op vijftien goals, met nog vijf wedstrijden te spelen. Voor een club uit de top-drie of net daaronder zou hij een geweldige spits kunnen zijn", zegt Vroomans. "Op termijn zal hij ongetwijfeld terugkeren naar Spanje. Daar twijfel ik niet aan. Maar hier nog één tussenstap maken, dat zou echt goed voor hem zijn."

Ook ex-ploeggenoot Kostas Lamprou, momenteel tweede keeper bij Ajax, denkt dat de spits overal in Nederland zijn goals zou kunnen maken. "Fran is echt een goede speler", stelt Lamprou. "Met een topmentaliteit. Hij gaat tot de allerlaatste seconde. Altijd. Of hij het kan redden bij een topclub? Natuurlijk."