Update: 'Brands in de race voor Everton-job, géén contact of akkoord'

Update: 'Brands in de race voor Everton-job, géén contact of akkoord'

04-04-2018 11:20
60

Sky Sports weet het zeker: Marcel Brands, directeur voetbalzaken van PSV, verkast komende zomer naar Everton. De Britse zender vermoedt dat de overstap van Brands wereldkundig wordt gemaakt zodra PSV de landstitel heeft veroverd. 

Woensdagmiddag staat er volgens Sky Sports een vergadering gepland in het Philips Stadion waar er gesproken zal worden over de opvolging van Brands, die sinds 2010 werkzaam is bij de Brabantse grootmacht. PSV heeft naar verluidt al een vervanger voor Brands - die nog vastligt tot medio 2020 - paraat. 

Everton ziet Brands (56) blijkbaar als een belangrijke pilaar voor de komende jaren. De voormalig technisch directeur van AZ en RKC Waalwijk moet er mede voor gaan zorgen dat The Toffees de top gaan bestormen en serieus gaan concurreren met grootmachten als Manchester City, Manchester United en Liverpool. 

De geruchten over een mogelijk vertrek van Brands naar de Premier League spelen al langer. Eind maart liet PSV nog aan Voetbal International weten dat 'geen enkele club zich Brands heeft gemeld'. 

Update 11.20: Volgens Voetbal International, De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad heeft Everton zich níet gemeld in Eindhoven voor Brands. Er staat woensdag ook geen vergadering gepland om te overleggen over een vervanger van de technisch manager. De Telegraaf weet dat Brands in de race is om 'director of football' te worden op Goodison Park, maar van een akkoord is (nog) geen sprake.