FC Groningen presenteert eerste zomeraanwinst: Een grote overstap

FC Groningen presenteert eerste zomeraanwinst: "Een grote overstap"

Gepubliceerd: woensdag 4 april 2018 om 12:30wo 04-04-2018 om 12:30

Ahmad Mendes Moreira is woensdagmiddag door FC Groningen gepresenteerd als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. De 22-jarige spits van amateurclub Kozakken Boys signeerde een contract tot medio 2019, met een optie op nog twee jaar. 

Zondag zat Mendes Moreira op de tribune tijdens het thuisduel met Ajax (1-2). "Ik heb er echt van genoten. Hopelijk mag ik dat straks ook allemaal vanaf het veld meemaken. Dat is een droom die uitkomt, als je daar mag gaan staan", vertelt hij aan RTV Noord"De fans waren vanaf minuut één aan het zingen en doen. Daar kan ik van genieten."

Bij Kozakken Boys werkt de aanvaller momenteel samen met trainer Danny Buijs. Hij wordt in het Noordlease Stadion de opvolger van Ernest Faber. "Het is denk ik wel een grote overstap, maar als je het stap voor stap doet moet het goedkomen. Momenteel train ik drie avonden in de week en speel op zaterdag een wedstrijd. Bij Groningen sta je bijna elke dag op het veld. Ik moet het allemaal nog meemaken, want ik heb nog niet meegetraind."

Huiswerk
Groningen heeft Mendes Moreira huiswerk meegegeven voor de komende maanden. "Ik moet ervoor zorgen dat ik er vanaf de eerste training sta. Daarom kom ik om de drie weken naar de club, om een fysiek programma af te leggen. En thuis volg ik ook twee tot drie keer in de week een programma."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws