'Mario Been zei dan om half drie dat het wel een keer genoeg was geweest'

'Mario Been zei dan om half drie dat het wel een keer genoeg was geweest'

04-04-2018 13:05
8

Ramon Zomer bewaart louter goede herinneringen aan de Europese tripjes die hij in zijn periode als speler van NEC maakte. Trainer Mario Been maakte er altijd een feestje van, vertelt Zomer in gesprek met VICE Sports. 

"Laat ik eerst zeggen dat we toen met Mario Been precies de goede trainer hadden. Dan gingen we bijvoorbeeld naar Boekarest, in Roemenië. Op de dag van de wedstrijd deden we dan eerst een hele bustour door de stad. Zijn we nog bij het paleis van Nicolae Ceausescu geweest. Wist je dat die oude dictator onder het parlement een enorme tunnel had laten bouwen naar het vliegveld? Als er een revolutie zou komen, kon hij daarin met de auto vluchten", aldus Zomer

"'s Avonds speelden we de wedstrijd en daarna gingen we flink zuipen met z'n allen. Vaak bleven we in het hotel, maar zaten zo tot drie uur aan de bar. Zei Mario om half drie dat het wel een keer genoeg was geweest, maar dan was het niet erg als je nog een uurtje bleef zitten. Dat deed hij namelijk zelf ook."

Zomer (34) stopte in 2016 met voetbal. Naast NEC speelde de stopper ook voor onder meer Heracles Almelo en sc Heerenveen.