Ten Hag staat achter aanstaande Ajax-verlenging: Onvoorstelbaar rendement

Ten Hag staat achter aanstaande Ajax-verlenging: "Onvoorstelbaar rendement"

05-04-2018 14:57
74

Klaas-Jan Huntelaar gaat verlengen bij Ajax. Dat bevestigt trainer Erik ten Hag op de persconferentie voor de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. In Amsterdam ligt een nieuw, eenjarig contract klaar voor de 34-jarige spits.

"Ik heb hem er graag bij. Hij is fit en heeft de drive", verklaart Ten Hag, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Klaas heeft een onvoorstelbaar rendement. Bovendien is hij belangrijk in het sturen van het elftal. Dat we punten hebben verloren tijdens wedstrijden dat hij geblesseerd was, zegt wat dat betreft genoeg."

Wedden

Meer odds

Huntelaar werd afgelopen zomer aangetrokken als stand-in voor Kasper Dolberg, maar de Achterhoeker speelde hem al snel uit de basis en werd na de winterstop definitief de nummer één door de voetblessure van zijn Deense concurrent. Ten Hag: "Je ziet gewoon dat hij nog elke dag plezier heeft."

Lees ook: 'Ajax in gesprek met Huntelaar; spits kan rol in de technische staf krijgen'

Dolberg en Wöber
Dolberg staat overigens voor zijn rentree bij Ajax. De spits raakte in de laatste wedstrijd van Ajax voor de winterstop geblesseerd aan zijn voet, maar traint weer volledig mee en lijkt inzetbaar. De kans is groot dat hij deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van Ajax voor de wedstrijd tegen Heracles (aftrap 16.45 uur)

Het is nog afwachten wie er zondag naast Matthijs de Ligt staat in het centrum van de Ajax-defensie. Joël Veltman is geschorst, terwijl Frenkie de Jong niet inzetbaar is door een enkelblessure en Max Wöber nog ziek is. "Frenkie gaat wel vooruit, maar zondag gaat nog niet lukken", verklaart Ten Hag.