Kuyt aan de slag als trainer in Feyenoord-opleiding: 'Direct beste gevoel'

Kuyt aan de slag als trainer in Feyenoord-opleiding: 'Direct beste gevoel'

05-04-2018 17:02
28

De trainerscarrière van Dirk Kuyt lijkt van de grond te komen. De voormalig aanvaller is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord onder 19, meldt de Rotterdamse club donderdag.

Kuyt is momenteel assistent-coach van Quick Boys. Hij volgt de trainerscursus UEFA A en zal bij het vlaggenschip van de Feyenoord-opleiding worden geassisteerd door Cor Adriaanse. "Ik heb er heel veel zin in", reageert Kuyt op de clubsite. "Dit seizoen heb ik aan de hand van technisch directeur Martin van Geel de club van de andere kant leren kennen. Ik ben veel op Varkenoord geweest en heb me verdiept in de jeugdopleiding, een belangrijke levensader van de club."

Kuyt informeerde bij alle Feyenoord-trainers om 'hen en hun werkwijze beter te leren kennen'. "Er waren meerdere opties en bij het coachen van onder 19 had ik, in samenwerking met Cor Adriaanse, direct het beste gevoel. Ik ben er van overtuigd dat ik mijn kwaliteiten en ervaring op hen kan overbrengen, zoals ik dat ook heb gedaan bij de jonge jongens tijdens mijn twee laatste seizoenen als speler."

Technisch directeur Martin van Geel noemt het 'een zeer goede zaak' dat Kuyt straks vast verbonden is aan de jeugdopleiding. "We zijn er heel blij mee dat Dirk zich met zijn grote hoeveelheid kennis, zijn schat aan ervaring en uitstraling gaat inzetten voor Feyenoord en Feyenoord Academy. Dit seizoen heeft hij al een kijkje in de keuken gekregen van de club en zich verdiept in de jeugdopleiding. Voor hem is dit een mooie volgende stap in zijn ontwikkeling als trainer."

"Het is fantastisch dat iemand met zo'n staat van dienst zich dagelijks op Varkenoord gaat bevinden, waar hij van grote meerwaarde kan zijn voor onze jeugdspelers", aldus Van Geel.