Teleurgestelde Dost: 'Ik dacht er helemaal niet bij na. Gewoon een domme actie'

Teleurgestelde Dost: 'Ik dacht er helemaal niet bij na. Gewoon een domme actie'

06-04-2018 07:40
11

Bas Dost beleefde donderdag tegen Atlético Madrid een Europa League-avond om snel te vergeten. De aanvalsleider van Sporting Portugal ging in de Spaanse hoofdstad met 2-0 onderuit en pakte een kwartier voor tijd een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de return in Lissabon.

"Wat kun je er nou van zeggen? Heel vervelend dat ik er niet bij ben tijdens de terugwedstrijd", reageert de teleurgestelde spits na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. "Of het een terechte kaart was? Ja, lijkt me wel. Het was een typische aanvallende tackle. Ik had helemaal niet in mijn hoofd dat ik geschorst zou zijn. Gewoon een domme actie."

Dost is sowieso niet in blakende vorm de laatste weken, vindt hij zelf. "Ik mis een beetje scherpte. Een beetje het gevoel en het geloof, waardoor ik op momenten verkeerd anticipeer. Dat komt wel weer terug, maar het is vervelend dat het nu niet aanwezig is. Dat een bal ergens valt waar ik op dat moment niet ben en dat ik mezelf afvraag: waarom loop ik daar niet heen?"