McDonald's-gate in Engeland: FA geeft koploper groen licht voor hamburgerbonus

McDonald's-gate in Engeland: FA geeft koploper groen licht voor hamburgerbonus

Gepubliceerd: vrijdag 6 april 2018 om 15:56vr 06-04-2018 om 15:56

De voorzitter van League Two-club Accrington Stanley houdt er een opvallend beloningssysteem op na. Elke overwinning levert de spelers een gratis rondje McDonald's op. Dat leidde tot een onderzoek van de FA.

Het is volgens de FA-regels niet toegestaan om spelers te belonen met zaken die niet in hun contract staan. Inmiddels heeft de Engelse voetbalbond het onderzoek afgerond en Accrington op de hoogte gebracht: Holt mag alleen hamburgers blijven uitdelen als hij dat ook na verliespartijen doet.

De Accrington-voorzitter geeft zijn spelers na elke overwinning een slordige 230 euro mee om eens flink los te gaan in de McDonald's. "That's how we roll", verklaart Holt, die het onderzoek van de FA aanvankelijk opvatte als een 1 april-grap. "Ik bepaal zelf wel wie ik op hamburgers trakteer en wanneer."

Accrington Stanley is - misschien wel geholpen door de hamburgerbonus - bezig aan een sterk seizoen. De club gaat met drie punten voorsprong aan kop in de League Two en ligt dus op koers voor promotie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws