Ajax-rentree zit eraan te komen: Ja, dat hoop ik wel

Ajax-rentree zit eraan te komen: "Ja, dat hoop ik wel"

06-04-2018 19:38
19

Kasper Dolberg is op de weg terug, zo laat hij weten aan Ajax TV. De Deense spits lag er twee maanden uit met een voetblessure en is inmiddels helemaal hersteld. Nu moet Dolberg weer wennen aan het trainingsritme.

"Het is iets waar je iedere dag aan gedacht hebt. Ja, het is een goed gevoel", zegt Dolberg. "Ik moet me nog verbeteren en ben nog geen honderd procent. Ik moet weer fit worden. Mijn lichaam moet weer wennen aan trainen, rennen en aan het gebruiken van mijn lichaam. Ik voel me goed, maar het gaat nu stap voor stap. De blessure die ik had, is genezen. Ik voel er niets meer van, maar de rest van de voet moet er nog aan wennen. Daar werk ik nu aan."

Het was voor Dolberg een lange, vervelende periode. "Tijdens die langdurige blessure, waren de dagen zo lang. Dan zijn er periodes waarin het voor je gevoel langzaam gaat. Op dit moment gaat het de goede kant op. Dat gevoel heb ik lang niet gehad, gedurende ongeveer 2,5 maand niet. Dus het voelt goed. Het is buiten gewoon lekker. Of ik zondag bij de wedstrijdselectie zit? Ja, dat hoop ik wel. Dat hoop ik echt. Ik weet niet of het gebeurt. Het is wel reëel en hoop het echt."