Derbykoorts in Heerenveen: Ben geboren Fries, maar heb ook Gronings bloed

Derbykoorts in Heerenveen: "Ben geboren Fries, maar heb ook Gronings bloed"

06-04-2018 22:22
9

De beladen derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen staat aanstaande zondag op het programma. Doke Schmidt blikt op de website van de Friezen vooruit op het treffen. Ook spreekt hij zich uit over de ernstige blessure van aanvoerder Stijn Schaars.

"Ik stond er vlakbij", zegt Schmidt (26) over de dubbele beenbreuk die zijn teamgenoot deze week opliep tijdens de training. "Schaars ging een paar man voorbij en toen hij wilde uithalen, werd zijn schot geblokt. Vervolgens hoor je hem hard schreeuwen en dan schrik je natuurlijk. De afloop is bekend. Het is triest voor Stijn, maar de focus moet op FC Groningen. Hij heeft zelf ook tegen de groep gezegd dat de wedstrijd van zondag voor nu het belangrijkste is."

Wedden

Meer odds

Voor de verdediger is het noordelijke onderonsje extra speciaal. "Ik ben een geboren Fries, maar heb ook Gronings bloed want mijn ouders komen uit Groningen. Ik ben in Heerenveen geboren en voel me een echte Fries, maar veel van mijn familieleden wonen in Groningen. Op verjaardagen valt het nog mee met de plagerijtjes, al wil ik deze wedstrijd natuurlijk wel extra graag winnen."