Ergste wat ik ooit heb gehoord van een speler is ‘blinde’. Dat was Lasse Schöne

"Ergste wat ik ooit heb gehoord van een speler is ‘blinde’. Dat was Lasse Schöne"

07-04-2018 08:20
22

Ed Janssen stopt na dit seizoen als scheidsrechter. In een interview met De Limburger spreekt hij tegen dat arbiters vaak beledigd worden door voetballers.

"Ik ben echt nog nooit uitgescholden door een speler. Voetbal is geen aso-sport, al denken veel mensen dat. Het ergste wat ik ooit heb gehoord van een speler is ‘blinde’. Dat was Lasse Schöne. Toen floot ik meteen en haalde hem naar me toe: ‘Blinde? Janssen is mijn naam!’ Hij sloeg me op mijn schouder en we speelden verder. Ik geef spelers altijd vijf seconden bedenktijd, ontoerekeningsvatbaarheidstijd. Als ze dan nog blijven zeiken, trek ik een kaart.”

Janssen ziet fluiten als acteren. "Het is de kunst om iets onverwachts te doen. Daar zijn fenomenale trucjes voor. Toivonen, die best een etter kan zijn, kwam eens boos naar me toe, met zijn armen wijd. En ik roep: 'Ah, you want to tango?' Ik pakte zijn armen en we begonnen te dansen. Alle kou was uit de lucht. Of als een speler op me af stormt, wijs ik naar zijn schoenen en roep uit: 'Dat meen je niet joh, zijn dit nou die nieuwe Adidas-schoenen!? Echt waar!?'"