Oppermachtig Bayern en scorende Robben verzekeren zich van zesde titel op rij

Oppermachtig Bayern en scorende Robben verzekeren zich van zesde titel op rij

07-04-2018 17:18
29

Bayern München heeft zichzelf voor het zesde seizoen op rij en voor de 28ste keer in totaal gekroond tot kampioen van Duitsland. Der Rekordmeister moest de uitwedstrijd tegen FC Augsburg winnen om ook laatste achtervolger Schalke 04 af te schudden en slaagde in die missie.

De mannen van trainer Jupp Heynckes kregen het echter niet cadeau van nummer tien Augsburg, dat in de openingsfase brutaal de leiding nam. Jerome Boateng verloor de bal aan Sergio Cordova. De Venezolaan stuitte op doelman Sven Ulreich, maar de bal caramboleerde via Bayern-verdediger Niklas Süle over de doellijn: 0-1.

Bayern moest in de achtervolging, maar had voor rust al de schade hersteld. Corentin Tolisso kopte de gelijkmaker binnen en James Rodriguez schoof vlak voor de pauze de 1-2 langs doelman Marwin Hitz. Arjen Robben zorgde na een half uur spelen voor een comfortabele marge met een schuiver in de korte hoek. Sandro Wagner, de stand-in van spits Robert Lewandowski, maakte in de slotfase zelfs 1-4.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Markus Schmidt konden de spelers en staf elkaar in de armen vallen. Der Rekordmeister begon nog moeizaam aan het seizoen en slachtofferde trainer Carlo Ancelotti eind september. De 72-jarige Heynckes wist de rijen echter te sluiten en leidde Bayern naar een straatlengte voorsprong op de concurrentie.

De overige Bundesliga-uitslagen:
Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 2-1
1. FC Köln-FSV Mainz 1-1
SC Freiburg-VfL Wolfsburg 0-2