NAC verslaat Vitesse dankzij rake vrije trap en bezorgt Fraser nog meer problemen

07-04-2018 20:25
33

NAC Breda heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. In een sfeervol Rat Verlegh Stadion werd Vitesse met 1-0 verslagen. Vleugelverdediger Angelino werd matchwinner. Hij benutte in de eerste helft een vrije trap voor de ploeg van trainer Stijn Vreven.

Vitesse is aan een zeer matige reeks bezig en ook in Breda bakte de ploeg van trainer Henk Fraser er weinig van. Met name in de eerste helft was NAC de bovenliggende ploeg. De thuisploeg beloonde zichzelf met één doelpunt. Manchester City-huurling Angelino mocht na een overtreding aanleggen op de rand van het strafschopgebied. Zijn inzet verdween via de muur in het doel van Vitesse. Omdat de bal van richting werd veranderd, was goalie Jeroen Houwen kansloos.

Na de pauze werd een doelpunt van NAC afgekeurd vanwege buitenspel. Vitesse kwam daarna iets beter in de wedstrijd, al leidde dat niet tot veel grote kansen. Tim Matavz was nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van de Sloveense spits belandde op de paal.

Vitesse heeft inmiddels vier duels niet gewonnen. De druk op de toch al fel bekritiseerde Fraser zal in de komende dagen toenemen. NAC klimt door de zege naar de veertiende plaats, over FC Groningen heen.