Goudhaantje Mühren scoort twee keer in slotfase en bezorgt Sparta vitale zege

07-04-2018 22:37
73

Dankzij twee late goals van Robert Mühren heeft Sparta zaterdagavond een vitale overwinning geboekt op VVV-Venlo. Tien minuten voor tijd stonden de Rotterdammers in eigen huis nog met 2-1 achter. Mühren zorgde echter voor de ommekeer.

Voor eigen publiek begon het Sparta van trainer Dick Advocaat prima. Na een mooie combinatie met Thomas Verhaak en Frederik Holst schoot Soufyan Ahannach binnen. Nadat VVV kort na die openingstreffer de lat had geraakt, werd het op slag van rust alsnog 1-1. Clubtopscorer Clint Leemans haalde de trekker over.

In de 52e minuut was het wéér Leemans die scoorde. De middenvelder passeerde Sparta-doelman Yannik Huth met een vrije trap. Voor Leemans was het al zijn tiende doelpunt van dit Eredivisie-seizoen.

Dankzij Mühren hield Sparta tóch nog drie punten over aan de wedstrijd. In de 81e minuut sloeg de Volendamse aanvaller voor de eerste keer toe. Op aangeven van Fred Friday werkte Mühren de gelijkmaker binnen. De wedstrijd leek af te stevenen op een remise, maar in de allerlaatste minuut werd het 3-2. Michiel Kramer kopte een voorzet van Friday voor de voeten van Mühren, die daarna Lars Unnerstall passeerde.

De late zege van Sparta kan slecht nieuws betekenen voor FC Twente. Verliest de hekkensluiter zondag in eigen huis van Feyenoord, dan groeit het gat naar een veilige plaats naar vier punten. Roda JC won eerder op de avond óók al. Die ploeg staat zes punten boven Twente.