Roda JC wint na sensationele opening én bizar slot voor derde keer op rij

07-04-2018 21:33
51

Roda JC heeft zaterdagavond in eigen huis de derde competitiezege op rij geboekt. De nummer zestien van de Eredivisie gaf thuis tegen PEC Zwolle een 2-0 voorsprong uit handen, maar dankte Mikhail Rosheuvel voor de late 3-2.

De thuisploeg schoot als een bezetene uit de startblokken en stond na acht minuten spelen al met 2-0 voor. Donis Avdijaj verraste doelman Diederik Boer met een schuiver van afstand en Simon Gustafson schoot bij de tweede paal een strakke voorzet van Mikhail Rosheuvel binnen. Avdijaj schoot zelfs nóg een keer raak, maar de 3-0 werd afgekeurd vanwege nipt buitenspel.

PEC herpakte zich en vond halverwege de aansluiting met de Limburgers. Younes Namli besloot een vrije trap vanaf de rechterkant ineens richting de korte hoek te slingeren en verraste doelman Hidde Jurjus compleet: 1-2.

Trainer John van 't Schip greep tijdens de rust in en bracht de zestienjarige Sepp van den Berg in voor Dirk Marcellis. De tweede helft verliep een stuk minder spectaculair dan de eerste, maar in de slotfase kwam het duel tot leven. PEC-invaller Queensy Menig mocht bij de eerste paal zomaar de 2-2 binnentikken en het vermoeide Roda leek nog te moeten vrezen voor een nederlaag. Rosheuvel kon aan de andere kant echter profiteren van halfbakken verdedigen en liet het Parkstad Limburg Stadion ontploffen.