PSV deelt mokerslag uit: 'Het is 1001 lekker om tegen Ajax kampioen te worden'

PSV deelt mokerslag uit: 'Het is 1001 lekker om tegen Ajax kampioen te worden'

08-04-2018 11:24
131

Jorrit Hendrix denkt dat PSV zaterdagavond een gigantische mokerslag heeft uitgedeeld aan titelconcurrent Ajax. De koploper kwam op bezoek bij AZ met 2-0 achter. In een tijdsbestek van vijf minuten zorgde PSV diep in de tweede helft echter voor een sensationele ommekeer. 

Door die overwinning is het gat naar nummer twee Ajax opgelopen naar tien punten. Wint PSV volgende week zondag in Eindhoven van de rivaal uit Amsterdam, dan is de landstitel binnen. "Ik denk dat de Ajax-spelers wel even ervan stonden te kijken toen het van 2-0 opeens 2-3 werd. Dat gevoel nemen ze misschien wel mee naar vandaag en ook volgende week", aldus Hendrix voor de camera van Voetbal Inside. 

"We staan op matchpoint en moeten het volgende week afmaken. Iedereen heeft ongelooflijk veel zin in die wedstrijd", vervolgt de controleur. "Op een schaal van één tot duizend is het 1001 lekker om tegen Ajax kampioen te kunnen worden."

"Ik weet niet of het ooit eerder is voorgekomen dat PSV dat tegen Ajax kon bewerkstelligen, maar ik heb het zover ik weet nog nooit eerder meegemaakt."

Lees ook: PSV staat op uit de dood en verslaat AZ door drie goals in vijf minuten