PSV staat op uit de dood en verslaat AZ door drie goals in vijf minuten

07-04-2018 21:35
276

Op sensationele wijze heeft PSV zaterdagavond een uitzege geboekt op AZ. In de 73e minuut keek de koploper van de Eredivisie nog tegen een 2-0 achterstand aan, door twee goals van Wout Weghorst. In vijf krankzinnige minuten zorgden Gastón Pereiro, Hirving Lozano en Marco van Ginkel echter voor de grote ommekeer. Zij scoorden tussen de 74e en de 79e minuut.

In de eerste helft gebeurde er van alles in het AFAS Stadion, maar die 45 minuten - met onder meer een afgekeurde treffer van Luuk de Jong - vielen werkelijk in het niet bij de krankzinnige tweede helft.

AZ leek op rozen te zetten na twee treffers van clubtopscorer Wout Weghorst. Eerst werkte de targetman een bal binnen nadat Guus Til eerst nog gemist had en na 61 minuten kopte Weghorst de 2-0 binnen, op aangeven van Alireza Jahanbakhsh.

Met het oog op de titelrace leek PSV een kostbare nederlaag te gaan kijden, maar het liep volledig anders af. Eerst was er de 2-1 van Pereiro in de 74e minuut en vrijwel direct na de aftrap profiteerde Lozano van een gigantische fout van Marco Bizot. De AZ-doelman wachtte te lang met het wegschieten van de bal en via een sliding van Lozano viel de 2-2 in het doelman.

Daarmee was het leed nog niet geleden voor de thuisploeg. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied van Ron Vlaar op De Jong ging de bal op de stip. Marco van Ginkel schoot - zoals gebruikelijk - binnen. In vijf minuten had PSV daarmee een achterstand omgebogen naar een voorsprong. AZ wist niet wat het meemaakte. In de absolute slotfase moest de ploeg van trainer John van den Brom ook nog door met tien man. Vlaar kreeg rood vanwege een overtreding op Lozano.

PSV kan door de cruciale zege in Alkmaar volgende week kampioen worden. Een overwinning in Eindhoven op nummer twee Ajax is voldoende.