'Kampioenschap zou voor mij het mooiste moment uit mijn carrière zijn'

'Kampioenschap zou voor mij het mooiste moment uit mijn carrière zijn'

08-04-2018 14:10
27

Daniel Schwaab kan zijn geluk niet op na de miraculeuze comeback van PSV bij AZ (2-3). De landstitel is nu wel héél dichtbij voor de Eindhovenaren.

PSV kan volgende week tegen Ajax kampioen worden. "We zijn er nog niet en moeten volgende week bij de les zijn. Dit is wel een geweldige stap", zegt Schwaab tegen het Eindhovens Dagblad. "Het zou voor mij het mooiste moment uit mijn carrière zijn. Ik beschouw het als iets unieks. Het is iets prachtigs om kampioen te kunnen worden, maar nogmaals, we moeten het nu nog wel afmaken. Bijna hebben we ons doel bereikt."

De Duitse verdediger maakt de aanvallers van PSV een compliment. "Die goal van Gastón Pereiro, dat was toch iets bijzonders. Hij heeft de klasse om het toch ineens weer af te maken. Daarna doet Chucky (Hirving Lozano, red.) het natuurlijk ook geweldig en is Marco (Van Ginkel, red.) koel op de stip." Na de 2-0 leek het nog een gelopen koers voor PSV. "No way, dacht ik. De andere spelers hadden dat ook en we pepten elkaar op. Dit voelt heerlijk, al moeten we nog een week scherp blijven."