Schöne lust PSV rauw: 'Misschien zijn ze dan minder geconcentreerd'

Schöne lust PSV rauw: 'Misschien zijn ze dan minder geconcentreerd'

09-04-2018 07:30
101

PSV-Ajax, zondagmiddag om 16.45 uur in Eindhoven, is waarschijnlijk het eerste kampioensduel in tijden waar Ajax met frisse tegenzin naartoe leeft. Wint PSV voor eigen publiek, dan verovert het namelijk uitgerekend tegen de grote rivaal uit Amsterdam de landstitel. Lasse Schöne ligt er vooralsnog niet wakker van. Hij ziet de aanstaande topper tegen de koploper juist als een allerlaatste kans om de kampioensrace tóch weer nieuw leven in te blazen. 

Paul Audenaerd
AMSTERDAM

Een kolkend Philips Stadion, vol met 35.000 Brabanders die Ajax willen vernederen en zich vanwege een zeer waarschijnlijke kater nu maar alvast ziek hebben gemeld bij hun werkgevers voor the day after: kom maar op, denkt Schöne. Hij raakt juist gemotiveerd van dergelijke omstandigheden. 

"Ik vind het juist mooi. Zulke uitwedstrijden zijn leuk", zei de Deense controleur zondag in de catacomben van de Arena tegen onder meer VoetbalPrimeur. "Iedereen is tegen je. Fantastisch. Daar kan ik wel van genieten."

Twee jaar geleden stond de champagne koud in Amsterdam en was het kampioenspodium al in elkaar geknutseld toen het tóch nog mis ging op De Vijverberg en PSV tot ieders verrassing aan de haal ging met de schaal. Schöne fantaseert nu over een omgekeerd scenario. 

"Laat hun ook maar gek worden daarvan... Als dat ze afleidt van de wedstrijd, is dat prima. Dan staan ze misschien iets minder geconcentreerd op het veld. Randzaken kunnen invloed hebben. Maar: ik denk dat zij wel weten hoe het is om kampioenswedstrijden te spelen. Ze zullen op en top klaar zijn voor ons."

Lees ook: Schöne is 'goed ziek' en wil vernedering vermijden: 'Ik weet hoe PSV is'