Schöne is 'goed ziek' en wil vernedering vermijden: 'Ik weet hoe PSV is'

Schöne is 'goed ziek' en wil vernedering vermijden: 'Ik weet hoe PSV is'

08-04-2018 19:45
54

In veel Amsterdamse huiskamers sneuvelde er zaterdagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur waarschijnlijk het nodige servieswerk. Niet bij Lasse Schöne. De Deense routinier van Ajax beseft als geen ander dat Ajax één simpele taak heeft: volgende week winnen in Eindhoven en daarna heel hard duimen. 

Paul Audenaerd
AMSTERDAM

73 minuten gespeeld in Alkmaar. AZ staat in eigen huis met 2-0 voor tegen PSV. 300 seconden, een schot van Gastón Pereiro, een knullige fout van Marco Bizot en een discutabele strafschop later is het plots PSV dat aan de leiding gaat. "Die bewuste vijf minuten heb ik niet meegekregen. Als je dat allemaal gaat volgen, word je helemaal gek", zei Schöne zondagmiddag, na afloop van Ajax-Heracles Almelo (1-0), tegen onder meer VoetbalPrimeur. "Ik denk dat er anders wél wat door de kamer was gevlogen…"

"Onze groepsapp? Toen het 2-0 voor AZ stond, gebeurde er van alles. Maar ik weet hoe PSV is: 2-0 is geen veilige voorsprong tegen hen. Je wordt er natuurlijk goed ziek van als ze op achterstand komen en het dan zó om weten te draaien in vijf minuten."

Cruciaal
Volgende week zondag dreigt in Eindhoven de ultieme vernedering voor het trotse Ajax. Met nog vier duels te gaan en een voorsprong van zeven punten, heeft PSV aan een zege op de Amsterdamse rivaal voldoende om zich weer kampioen van Nederland te mogen noemen.

"Wij moeten er volgende week álles aan om doen om er voor te zorgen dat PSV geen kampioen wordt – en ik denk dat we dat ook gaan doen. Je wilt niet dat zij kampioen worden tegen ons. Sowieso wil je geen topper verliezen. Dit jaar doen we het goed in topduels, dat moeten we volhouden."

"Je hóópt natuurlijk dat je PSV volgende week verslaat en zij het daarna moeilijk gaan krijgen. Ze moeten nog uit naar Roda JC, uit naar ADO…  Meer kunnen wij niet doen. De wedstrijd in Eindhoven wordt cruciaal."