Klaassen vierde keus bij Everton: Voor mij nog steeds een 'afwijkende' speler

Klaassen vierde keus bij Everton: "Voor mij nog steeds een 'afwijkende' speler"

09-04-2018 07:50
15

Everton-manager Sam Allardyce vindt het spijtig dat hij Davy Klaassen niet veel speelminuten kan geven, maar stelt dat hij niet veel keus heeft. De oud-Ajacied heeft sinds eind september slechts zes Premier League-minuten meegepakt.

De oud-Ajacied bekeek de Merseyside Derby tegen Liverpool (0-0) van zaterdagmiddag op de tribunes. "Als ik de gelegenheid had om Davy te laten spelen, dan zou ik dat zeker doen. Maar die heb ik niet, want ik moet ervoor zorgen dat we wedstrijden winnen. Ik heb niet de luxe om tegen hem te zeggen: laat het maar zien, jongen. Als we verliezen, ben ik degene die daarvoor verantwoordelijk is", vertelt Allardyce aan The Liverpool Echo.

Klaassen staat in de hiërarchie achter de langdurig geblesseerde Gylfi Sigurdsson en de negentienjarige talenten Tom Davies en Beni Baningime. "Davy is voor mij nog steeds een 'afwijkende' speler. Kan hij het wel of kan hij het niet?", aldus Allardyce. "Misschien krijgt hij nog een kans door blessures en schorsingen. Hopelijk kan hij dan laten zien wat hij in huis heeft."