Brands erkent interesse Everton: De vraag is of ik dat ervoor wil opgeven

Brands erkent interesse Everton: "De vraag is of ik dat ervoor wil opgeven"

09-04-2018 13:43
41

Marcel Brands heeft nog geen besluit genomen over een mogelijke overstap naar Everton. PSV-directeur Toon Gerbrands bevestigde zondag de belangstelling uit Engeland voor de technisch manager. Zelf draait Brands er ook niet omheen.

"Everton? Het is vleiend", zegt hij tegen NRC. "Maar ik heb de afgelopen jaren vaker nee gezegd dan ja. Ook tegen PSV zei ik pas bij de tweede keer ja. Ik heb hier een heel mooie job en een mooi leven. De vraag is of ik dat ervoor wil opgeven. Ik ben nooit een clubhopper geweest."

Brands werkte eerder bij RKC Waalwijk en AZ, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde. "Heel weinig mensen weten wat mijn werk als technisch manager exact inhoudt", zegt hij. "Het betekent ook dat er zo'n negentig mensen onder mij werken, met wie ik doordeweeks gesprekken voer. Medisch overleg. Scoutingoverleg. Trainersoverleg. Jeugdoverleg."

"Heb je het over de transferperiode, dan wordt het veel meer ad hoc. Dan kun je 's ochtends niet bedenken hoe je dag zal eindigen. Stressbestendigheid is dan een nuttige eigenschap. Je moet geen piekeraar zijn", aldus Brands.

Lees ook: PSV bevestigt: Brands heeft aanbieding op zak en 'denkt na' over Engels avontuur