Kuyt het veld op na conflict: Ken Yordi goed. Het is weer goed tussen ons

Kuyt het veld op na conflict: "Ken Yordi goed. Het is weer goed tussen ons"

10-04-2018 11:51
8

Dirk Kuyt staat door zijn rentree op het voetbalveld bij Quick Boys weer vol in de spotlights. Dat verbaast de oud-prof zelf een beetje.

"Ik merk de laatste weken toch weer heel erg dat als er iets rond mij is, dat het wat doet met de mensen", zegt Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Terwijl ik al een jaar weg ben bij Feyenoord. De aankondiging van mijn afscheidswedstrijd, dat ik Feyenoord onder 19 ga trainen en nu dit weer. Je ziet wat het teweegbrengt. Maar ik wil gewoon Quick Boys helpen. Mijn cluppie."

Kuyt moest zelf opdraven omdat topscorer Yordi Teijsse na een conflict met Kuyt, ook assistent-trainer bij de club, uit de selectie werd gezet. "Ik ken Yordi goed. Het is weer goed tussen ons. Ik heb zelfs voetbalschoenen voor hem meegenomen. Die moet ik hem nog geven." Met Quick Boys maakt Kuyt, ondanks de nederlaag tegen Jong FC Groningen, nog kans op de titel. "Het zou mooi zijn als het lukt, maar met het ultieme afscheid dat ik met Feyenoord heb gehad, heeft het niks te maken. Daar staat het compleet los van. Als ik mijn club kan helpen, doe ik dat. Of het een vervolg krijgt, weet ik niet. Het is niet mijn doel weer te voetballen."