'Ajax-duo wil weg en dient 'duidelijke' transferwens in bij clubleiding'

'Ajax-duo wil weg en dient 'duidelijke' transferwens in bij clubleiding'

11-04-2018 07:52
133

Voetbal International weet dat er twee spelers zijn die komende zomer hoe dan ook willen vertrekken uit Amsterdam. Het gaat volgens het weekblad om André Onana en Hakim Ziyech.

'André Onana en Hakim Ziyech hebben intern al hun transferwens duidelijk uitgesproken, terwijl het spel rond supertalent Matthijs de Ligt al volop gaande is', schrijft het weekblad in de nieuwe editie. Over Ziyech wordt al enkele maanden geschreven dat hij komende zomer vertrekt uit Amsterdam, maar waar naartoe blijft onduidelijk. Het zou vooral te maken hebben met het feit dat hij met een deel van de Ajax-aanhang niet door een deur kan.

Volgens VI hebben Onana en Ziyech in ieder geval een duidelijke vertrekwens ingediend bij de Ajax-clubleiding. Het blad schrijft ook dat Justin Kluivert en David Neres door scouts van buitenlandse topclubs worden gevolgd. Kluivert wordt vooral gelinkt aan Barça, daar waar Neres in verband wordt gebracht met Premier League-clubs. 'Alle hoop ten spijt, Ajax zal in de komende zomer opnieuw een aantal sterkhouders kwijtraken.'

Naar verwachting gaat Ajax komende zomer afscheid nemen van Nick Viergever, die in de belangstelling staat van PSV. Ook Joël Veltman staat naar verluidt op de nominatie om te vertrekken. Mitchell Dijks lijkt op weg naar het Italiaanse Bologna.