Bij Feyenoord kunnen ze de bal nog niet twee keer naar dezelfde kleur spelen

"Bij Feyenoord kunnen ze de bal nog niet twee keer naar dezelfde kleur spelen"

11-04-2018 21:59
27

De voltallige Feyenoord-selectie verblijft deze week voor een trainingskamp in Marbella, maar de buitenwereld kan daar weinig begrip voor opbrengen. Voormalig coach Rob Jacobs spreekt zijn verbazing uit in gesprek met Voetbal Inside en hij heeft tevens zijn twijfels over de kansen van Feyenoord in de bekerfinale.

"Ik begrijp niet wat hier de gedachte achter is. Het lijkt me veel beter om eerst FC Utrecht af te handelen, dan midweeks Willem II, en dan even drie dagen hier in Nederland bij elkaar zitten", aldus een kritische Jacobs over de beslissing van coach Giovanni van Bronckhorst om de zon op te zoeken. "Kun jij mij een andere trainer noemen die dit gedaan heeft? Ik heb hier nog nooit van gehoord." 

Op 22 april spelen de Rotterdammers de finale van de KNVB-beker tegen AZ. Een hoofdprijs zou het teleurstellende seizoen deels kunnen redden, maar Jacobs vraagt zich af of Feyenoord daarin slaagt. "Ik ben daar niet van overtuigd. AZ-uit was één van de beste wedstrijden die Feyenoord gespeeld heeft (0-4, red.), maar ik heb ze daarna niet meer zo goed zien spelen. Bij Feyenoord kunnen ze de bal nog niet twee keer naar dezelfde kleur spelen."