Bayern heeft voldoende aan uitzege en maakt einde aan sprookje Sevilla

Bayern heeft voldoende aan uitzege en maakt einde aan sprookje Sevilla

11-04-2018 22:40
11

Na één jaar afwezigheid staat Bayern München weer in de halve finales van de Champions League. De heenwedstrijd tegen Sevilla werd al met 1-2 gewonnen en dankzij dat resultaat volstond een doelpuntloos gelijkspel in de Allianz Arena. Arjen Robben speelde de volledige wedstrijd aan Duitse zijde, terwijl de Spanjaarden met tien man eindigden na een rode kaart voor Joaquin Correa.

Zodoende komt er een einde aan het sprookje van Sevilla, dat in de vorige ronde nog wist af te rekenen met Manchester United. De formatie van Vincenzo Montella moest minimaal twee keer scoren om kans te maken op een plaats in de volgende ronde, maar dat heeft er geen moment in gezeten. Wissam Ben Yedder, op Old Trafford nog beslissend met twee treffers, kon het verschil deze keer niet maken. Pablo Sarabia had vlak voor rust een grote mogelijkheid om het nog enigszins spannend te maken, maar Rafinha stak daar een stokje voor.

Bayern hoefde niet tot het gaatje te gaan om de voorsprong te verdedigen en leek daar ook geen moment zin in te hebben. De thuisploeg was enkele keren dreigend via Robert Lewandowski en Javier Martinez, maar wist het net niet te vinden. In een chaotische slotfase werd Sevilla-speler Correa nog van het veld gestuurd na een harde overtreding. Bayern kan zich zonder maximale inspanning gaan voorbereiden op komend weekend. Borussia Mönchengladbach komt dan op bezoek bij de landskampioen.